Samvittighet som gnager

Hei.

Helgen har gått sånn tålig greit. Var på Tusenfryd på søndag, hadde supert vær, men fytti heite å mange folk som var der. Hadde et ørlite håp om at vi skulle være så heldig å slippe dritlange køer, men nei. Var en koselig tur uansett da 😊❤ Var ganske gåen igår kveld, men som sagt kosa jeg meg!

Mandagen er kommet, og jeg har jo hatt litt på tapetet idag. Oppsummering,

Dagens positive:

 • Jogget/løpt ute for å få ut frustrasjon og urolighet
 • Deltatt på ansvarsgruppemøte
 • Vist følelser
 • Vært i butikken
 • Kjøpt ny veske ❤

vs negative:

 • Vonde tanker og følelser
 • Sliten og overtrøtt (usikker på om det er god-trøtt eller i negativ forstand)
 • Dårlig samvittighet (uten grunn?)

Det med dårlig samvittighet kan være veldig tungt, særlig når man ikke veit hvorfor den kommer. Det kan være i alle slags situasjoner. Vanskelig å skulle ta tak i det når man ikke veit grunnen til at den følelsen kommer. Kan være alt fra en spesiell tanke jeg tenker, før/etter jeg har spist, dusj, vært med folk, kosa med pus osv. Når jeg skriver det ned nå, så får det meg til å tenke selvfølgelig, og det jeg da lurer på er om det rett og slett kan være dårlig samvittighet på grunn av at jeg har det ok? At jeg egentlig ikke fortjener det, så derfor gir kroppen meg den følelsen? Kan det være det?

Samvittigheten har alltid plaget meg, og jeg er som regel den som gir seg først, nettopp på grunn av den følelsen. Jeg orker ikke tanken på å krangle, og det skal så utrolig lite til før jeg blir helt ødelagt, det er det verste jeg veit. At noen er sur på meg, det gir meg magesår, og jeg klarer ikke å slappe av før det er ordnet opp i. Kjenner jeg grøsser bare av tanken nå. Igjen; samvittigheten. Så hvis du vil ødelegge meg, så har du noen tips her (som jeg for Guds skyld håper dere lar vær å bruke)!

Har lagt meg for kvelden egentlig, men kjenner på det at jeg ikke er trøtt, så lurer på åssen denne natta blir. Jeg får jo ikke gjort annet enn å prøve.

Tenkte jeg skulle skrive litt om diagnosen min imorra.

Håper dere får sove godt❤

~Line

2 Comments

 1. lunach
  21. august 2018

  Kjenner meg såååå igjen med det med samvittighet. Den kan virkelig ta livet fra ett menneske…😳😔 Tumbs up for deg Line, du har klart mye!!!🤜🏼👊🏼💖💖 Xoxo, Luna

  Svar
  1. Latuda
   21. august 2018

   Ja, ikkesant 😢 tusen takk snuppa ❤❤

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no